сряда, 3 октомври 2018 г.

The Regimen Kit от Mario Badescu


Здравейте! Днес ще си говорим за продукти за грижа на кожата. Ако сте с мазна или комбинирана кожа, то този пост е за Вас. Както виждате от снимката, днешното ревю ще е на комплект с продукти от американския бранд Mario Badescu.
От много време исках да пробвам нещо на марката и в началото на юли си поръчах комплекта от Beauty Bay. Търсех си нещо за комбинирана кожа и тъй като не можах да избера 1 продукт, реших да поръчам комплекта с мини опаковки и да пробвам повече неща. 

Продуктите в него са подбрани така, че да си създадете малък режим и на кутията е обяснен реда им на използване, което е много полезно и голям плюс. В комплекта са включени 5 продукта: почистващ лосион, тонер, маска, хидратиращ крем и мостра нощен крем. С тяхна помощ почиствате, подхранвате и защитавате кожата си. Сега да обърнем внимание и на всеки продукт.
Първа стъпка: Enzyme Cleansing Gel 

Първият продукт, който се използва е почистващият гел. Той е обогатен с екстрати от папая, които ексфолират кожата с AHA (алфа хидрокси) киселини, които помагат да се разруши натрупването и оставят кожата освежена и здрава. Гелът напълно почиства лицето от грим, замърсявания и омазняването, без да изсушава кожата. Консистенцията му не е много гъста, на цвят е бледо зелен и има свеж аромат. Не се пени при нанасяне по лицето. Подходящ е за всеки тип кожа.


Количеството продукт, което получавате от гела в комплекта е 56 мл. Аз съм много доволна от този гел и със сигурност бих си го взела в оригинален размер. 
Втора стъпка: Cucumber Cleansing Lotion

Ред е на тонизиращият лосион, който е предназначен за мазна кожа, за да я освежи и почисти в дълбочина. В него има 4% алкохол и успокояващ екстракт от краставица, които отпушват порите и дезинфекцират повърхността на кожата като я оставят напълно почистена. Консистенцията му е течна с лек зелен цвят. Заради съдържанието на алкохол, ароматът му е леко силен и неприятен, но не се усеща на кожата. Не изсушава.


Количеството на продукта в комплекта е 56 мл. Като изключим ароматът, всичко останало в тонера ми харесва и бих си го купила в пълен размер.
Трета стъпка: Aloe Moisturizer SPF15

Дойде ред и на хидратиращият крем, който има и слънцезащитен фактор. Подходящ е за ежедневна употреба за комбинирана, чувствителна и мазна кожа. Кремът е обогатен с алое, което осигурява успокояваща и незамърсяваща хидратация и защита. Редовното използване довежда до значително подобрение на цялостната текстура на кожата и помага за заличаването на финните бръчки. Консистенцията на крема е гъста, с лек зелен цвят и ухае доста свежо и приятно. Попива бързо в кожата и придава лек матов вид. 


Количеството крем, което получавате е 28 мл. И тук съм повече от доволна и бих си купила пълноразмерния продукт. 
2 пъти Седмично: Flower & Tonic Mask

Маската е подходяща за мазна и комбинирана кожа. Формулата с Каолин абсорбира мръсотията и мазнината от порите, а ботаническата съставка Balsam Peru успокоява зачервяванията и раздразненията. Тези две съставки правят маската едновременно почистваща и успокояваща. Други интересни екстракти, които са включени в маската са Вечерна иглика, Гардения и Цинков оксид. Препоръчва се да се използва 2 пъти седмично като се оставя на лицето за около 20 минути и се измива с топла вода. Това е продукта, който съм ползвала най-малко от комплекта, но не защото не ми харесва, а защото имам супер много подобни маски и не мога да ги изхабя. Ползвала съм я 2-3 пъти и ми харесва как действа на кожата. Консистенцията на маската е малко по-рядка. Ароматът е свеж и приятен, с лек намек на цветя. Количеството продукт, което получавате е 14мл.
Бонус продукт: Seaweed Night Cream 

В комплекта е включена и малка мостра на нощен крем. Той е обогатен с водорасли, колаген и хиалуронова киселина, които омекотяват, хидратират и подхранват кожата без да запушват порите. Екстрактът от водорасли съдържа подхранващи минерали и има способността да образува защитна бариера върху кожата. Еластинът и хиалуроновата киселина пък помагат за максималното овлажняване на кожата без да се използват тежки съставки. Кремът се нанася всяка вечер върху почистено лице. На сутринта кожата е мека и изглежда свежа. Подходящ е за комбинирана, мазна и суха кожа. 


Мисля, че няма нужда да обобщавам какво мисля за този комплект на Mario Badescu. Както прочетохте, нямам никакво отрицателно мнение за нито един от продуктите и бих си ги купила в пълните им размери. Радвам се, че ги пробвах и нямам търпение да пробвам още продукти на бранда. Комплектът е много подходящ за пътуване. Цената му е 30,75 евро. 


Mario Badescu не тестват продуктите си върху животни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар