вторник, 30 октомври 2018 г.

Моите Топ 10 Филма за Хелоуин


Ето го и вторият ми списък с филми, които препоръчвам за вечерта на Вси Светии. В първият Ви показах подходящи хоръри, а днес ще наблегна на фентъзита и семейни филми, които не са страшни, но също допринасят за атмосферата на празника. Започваме!
Линк към списъка с хорър филми --> Цък!


1. Hocus Pocus ( 1993 )



Започвам с едно емблематично трио вещици от Салем. През 1693 година, въпросните дами били осъдени на смърт, но 300 години по-късно се завръщат благодарение на любопитни деца. За да са в крак с времето, трите вещици не летят с метли, а с прахосмукачки. Гарантирано е 100% забавление и празнично настроение. Бет Мидлър е уникална както винаги, а Сара Джесика Паркър не се скита, за да търси Тузара. 

IMDb: Hocus Pocus

2. The Nightmare Before Christmas ( 1993 )



Не знам дали изобщо този филм има нужда от представяне. Класика! Идеален и за Хелоуин, и за Коледа. Когато чуя името "Тим Бъртън" и веднага се сещам за този невероятен стоп моушън филм. В него ще се запознаете с Джак Скелингтън, който живее в град Хелоуин, но е отегчен от ежедневието си там и търси разнообразие. Намира го в град Коледа и решава, че този път Коледата ще е негова. Какво се случва с двата града и жителите им, ще разберете като изгледате този шедьовър, който на 29 октомври навърши 25 години.


3. Beetlejuice ( 1988 )


Отново Ви предлагам нещо от Тим Бъртън. Тук ще видите семейство Адам и Барбара Мейтланд, които претърпяват катастрофа и се връщат да живеят в къщата си...като призраци. Не след дълго обаче, къщата им е купена от друго семейство и Мейтланд се чудят как да ги изгонят от къщата си. На помощ им идва друг призрак, а именно Бийтълджус. Той обаче също се оказва труден за прогонване. Дали семейство Мейтланд ще си върнат къщата? Гледайте тази фентъзи черна комедия и ще разберете.

IMDb: Beetlejuice

4. Casper ( 1995 )


Няма да е истински Хелоуин, ако липсват призраци. А кой е най-известният сред тях? Каспър, разбира се! Малкият симпатяга с тримата си лоши чичовци. В този филм компания им прави и малката Кристина Ричи. Тя и баща й обикалят от град в град и помагаг на духовете да преминат отвъд. Това не е най-любимото занимание на малката, но няма голям избор и следва баща си. Когато обаче попадат в поредната обитавана къща и тя се запознава с Каспър, между тях пламва приятелство и заедно се забавляват в къщата и извън нея. Но освен забавленията, на двамата им предстоят и приключения с една злобна леличка. 

IMDb: Casper

5. The Addams Family ( 1991 ) 



За къде сме без шантавото, но забавно готик семейство Адамс. Освен че са супер подходящи за гледане на Хелоуин, те са и чудесни вдъхновители за костюми. Мортиша и Уенсдей Адамс са едни от най-емблематичните готик дами в киното. А в този филм ще видите Анджелика Хюстан и отново Кристина Ричи, които са убийствени в ролите си. Сюжетът тук се върти около завръщането на чичо Фестър от Бермудския триъгълник. Семейството му подготвя подобаващо посрещане, но забелязват някаква промяна в него. Според тях, той се държи прекалено нормално и са решени да разберат какво се е случило с него и дали това въобще е той. Смехът и атмосферата са гарантирани с това епично семейство. 


6. Corpse Bride ( 2005 ) 


Поредният шедьовър от великият Тим Бъртън. Споменах ли, че съм влюбена във филмите му? Да не говорим и че често работи с Джони Деп и Хелена Бонъм Картър, които са ми големи любимци. Почти няма филм, в които да са замесени тези тримата и да не ми е харесал. А в "Булката труп" се наслаждаваме на режисурата на Бъртън и гласовете на Джони и Хелена. Действието се развива в европейско село и разказва историята на младият мъж Виктор, оказал се в светът на мъртвите и оженен за синекосата булка труп, докато в света на живите го чака годеницата му. Естествено, отвъдния свят е представен супер шарен и забавен в типичният стил на Тим Бъртън.

IMDb: Corpse Bride

7. Van Helsing ( 2004 ) 


Какъв Хелоуин ще е без вампири и върколаци? А в този готически екшън ще видите някои от най-обичаните чудовища в киното. Ричард Роксбург влиза в кожата на граф Дракула, а срещу него се изправя Габриел ван Хелсинг изигран от Хю Джакман. Действието се развива в Трансилвания, която е под властта на Дракула и трите му красиви невести, а Ван Хелсинг е изпратен там, за да го спре. На помощ му идва принцеса Ана, която също се опитва да победи Дракула. Музиката и костюмите във филма са страхотни. 

IMDb: Van Helsing

8. Sleepy Hollow ( 1999 )


Продължавам с филми на Тим Бъртън. Този път Ви предлагам да гледате неговата версия на легендата за Конника без глава и Слийпи Холоу. През 1999 година лентата печели Оскар за най-добра художествена режисура. В главните роли ще видим Джони Деп и Кристина Ричи. Деп влиза в ролята на полицай Икабод Крейн, който е изпратен от Ню Йорк в Слийпи Холоу, за да разследва мистериозни убийства. Местните се опитват да го убедят, че те са действие на Конника без глава. Той започва разследване, което ще му разкрие големи тайни за хората там и за легендата.



9. Goosebumps ( 2015 )


Ето и един по-нов филм в списъка. Сигурно си спомняте, че едно време по BTV вървеше детска програма на име Fox Kids и давах супер много анимации и сериали за деца. Един от любимите ми сериали беше Goosebumps и почти на всеки епизод умирах от страх. Много бях разочарована, когато ги спряха и дълго време се опитвах да ги намеря, но без успех. Много се зарадвах, когато обявиха игралният филм, но не очаквах да бъде кой знае какво, но останах приятно изненадана след като го изгледах. Филмът е развлекателен, ефектите са много сполучливи и актоьорският състав е добре избран. Джак Блек е в стихията си като Р.Л.Стайн. Препоръчвам Ви този филм, ако искате да се посмеете с приятели.

IMDb: Goosebumps 


10. GhostBusters ( 1984/1989 )


За финал на списъка оставих двете части на "Ловци на духове". Ако не сте гледали филмите, то поне със сигурност сте чували зарибяващата им песничка. Въпреки че филмите са на повече от 30 години, все още имат своя чар и печелят нови фенове. Във филмите ще се запознаете с трима доктори по парапсихология, които решават да създадат своя фирма за борба с призраци и вкякакви свръхестествени случаи. Първият е по-обичан от вторият, но аз лично намирам и двата за еднакво добри и забавни. 


Дано съм Ви била полезна с тези два списъка с филми и да сте си харесали нещо за празничната вечер. Пожелавам Ви весел Хелоуин!

*Постерите на филмите са свалени от Google

Няма коментари:

Публикуване на коментар