сряда, 21 март 2018 г.

Too Faced Chocolate Bar vs. Makeup Revolution I Heart Chocolate Ревю Сравнение


Днешното ревю ще е за два продукта с най-апетитните опаковки сред декоративната козметика. Това е палитрата Chocolate Bar на Too Faced и нейният двойник I Heart Chocolate  от английския бранд Makeup Revolution I Heart Makeup. От както имам оригиналната шоколадова палитра, искам да направя такова сравнение с най-популярният й двойник. Знам, че никоя от двете палитри не е нещо ново на пазара, но пък са винаги актуални и едно сравнение между двете няма да навреди. Има и много хора, които не искат или не могат да отделят 90 лева за палитра сенки и търсят по-евтина алтернатива. Тук на помощ идва и моето ревю. Не мисля, че има смисъл да представям марките, така че минаваме направо към приликите и разликите между тези две шоколадови изкушения. 




Първото с което ще започна е картонената опаковка, в която идват палитрите. Повече от очевидно е че тази на Too Faced е много по-хубава и по-скъпа. Картона е по-дебел, има подробна информация на гърба със снимка на цветовете и цялата щампа наподобява опаковка на винтидж шоколад. Опаковката на I Heart Chocolate е прозрачна отпред, а отзад е със не особено хубава снимка на цветовете в палитрата. И двете палитри приличат на шоколади като тази на Makeup Revolution е по-силно релефна и изглежда като разтапящ се шоколад. Тя е направена от пластмаса и е доста по-лека, което прави и усещането доста евтино. Палитрата на Too Faced е метална и много по-тежка. Усеща се луксозно и външният й вид е много по-красив. Затваря се посредством магнит, а тази на Makeup Revolution със щракване. 



Вътре и двете палитри имат огледала, като това във I Heart Chocolate е доста по-голямо, бих казала и много по-удобно. Във същата палитра е включен и абсолютно излишен апликатор за сенки. Подреждането на цветовете е абсолютно еднакво и в двете палитри. Единствената разлика е в горния ред. В двойника първо е продълговатия светъл цвят, а в Chocolate Bar той е на второ място. Всички други цветове следват подреждането на Too Faced. Имената на цветовете в палитрата I Heart Chocolate са щамповани на предпазното найлонче, а тези в Chocolate Bar са надписани над всяка сянка, което е доста по-лесно и удобно, а и изглежда по-добре.






Другото нещо, което веднага се усеща като се отвори Chocolate Bar е ароматът. В сенките е добавено истинско какао и палитрата ухае просто невероятно! Не е нужно дори да я доближавате до носа си, за да усетите ароматът. I Heart Chocolate е друго нещо. Може би са се опитали да добавят шоколадов аромат, но не им се е получило никак добре. Сенките миришат отвратително. На мен лично ми напомня на аромат на хапчета. Не е приятно, но и не съм очаквала да се доближи до аромата на Too Faced. Да преминем към съществената и по-важна част, а това са самите сенки. Цветовете си приличат изключително много, както ще видите по долу на снимките със суочовете. Бях много изненадана и от текстурата на сенките в I Heart Chocolate. Пигментацията им е много добра за цената и са меки на допир. Преливат се лесно и с основа за сенки седят на клепача цял ден с минимално събиране в сгъвките. Пробвала съм ги и без основа, но тогава има доста събиране на цветовете в сгъвките, дори някои от цветовете напълно изчезват. При Chocolate Bar не е така. Пробвала съм ги и с основа, и без. Ами да ви кажа и в двата случая сенките са железни! Тук вече се вижда защо палитрата е с такава цена. Пигментацията е супер, а сенките са нежни като коприна. Супер маслени са и се работи с удоволствие и лекота. На следващите снимки можете да видите цветовете един срещу друг. Суочовете са направени върху чиста кожа с пръст.


Първи ред

Втори ред

Трети ред

Палитрата на Too Faced Chocolate Bar можете да намерите в магазини Сефора на цена около 90 лева. I Heart Chocolate можете да намерите в Enzo на цена около 30 лева и в Pink Panda, където цената й е около 26 лева. 
Като заключение мога да кажа, че Chocolate Bar има един много добър и качествен двойник в лицето на I Heart Chocolate. Ако искате цветовете на Too Faced, но не искате да давате много пари, аз ви препоръчвам да пробвате двойника. Няма да съжалявате и ще се сдобиете с качествена палитра на достъпна цена.

Продуктите на Too Faced не се тестват върху животни!
Продуктите на MUR не се тестват върху животни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар