неделя, 30 декември 2018 г.

Любими Козметични Продукти за 2018 Година


Броени часове остават до настъпването на новата година и дойде време за равносметка. През 2018-та година разширих доста колекцията си от козметика, но има няколко продукта които се открояват и бързо станаха моите любимци за годината. Ето и кои са те:

1. Палитра сенки Orb of light на Black Moon Cosmetics 


Без изобщо да се замислям, слагам тази палитра на първо място за 2018-та година. Абсолютно влюбена съм в нея, като започна от външния вид и стигна до качеството. Няма нещо в нея, за което да кажа негативно мнение. Супер пигментирани цветове, лесно нанасяне и дълготрайност. Можете да създадете най различни визии с тази палитра и това много ми харесва. Имам подробно ревю на палитрата, така че можете да хвърлите едно око. 
2. Течно червило Renegade от LunatiCK Cosmetic Labs 


Тук малко се колебах, но крайният победител е течното крем червило от Lunatick Cosmetic Labs. За малко те щяха да са на първо място и при палитрата, но Black Moon Cosmetics се оказа достоен противник. Това червило е върховно и аз съм силно привързана към него. Харесвам формулата му, харесвам това че се нанася супер лесно и бързо, ментовият му аромат е много свеж, а цветът му ми е абсолютен фаворит. Най-често посягах към него тази година и съм изключително доволна. Седи много красиво на устните, цветът му се вписва за доста грим визии и се усеща нежно и приятно. Неговият съперник беше Lolita на Кат Вон Ди, но LunatiCK победи в тази категория.
3. Твърдо червило Lovecraft на Kat Von D


Кат Вон Ди побеждава обаче в категорията за твърдо червило безспорно. За момента, това е най-доброто червило в гилза, което съм ползвала. Дизайнът на гилзата е жесток, тежка е и се усеща лукзозно. Без съмнение оценката е 10 от 10 за външен вид. Червилото също е много добро и ми влизаше често в употреба. Цветът е много красив и е супер дълготрайно. Дори и след хранене все още имате от него на устните. Заслужава всяка стотинка дадена за него.
4. Молив за очи Soft Kohl Eyeliner от Zoeva ( цвят Noir )


Този продукт е доста нов в колекцията ми, но бързо се изкачи на високи позиции в тази категория. Цветът е много наситен, пише се лесно с него и идържа доста време на окото без да се размазва. Поръчах си го от Beauty Bay на намаление и честно казано нямах високи очаквания за него, но в крайна сметка останах много приятно изненадана. От ученическите ми години до сега съм използвала супер много черни моливи на различни марки и не съм оставала особено впечатлена. Преди този на Zoeva, използвах два молива на Essence и меко казано бяха боклук. Цвета им беше блед, размазваха се супер много и направо изчезваха от окото след 20 минути носене. Със Zoeva нямам този проблем и съм много доволна.
5. Дегримьор Studio Pro Eye & Lip Makeup Remover от BH Cosmetics


Още един продукт, към който нямах високи очаквания и ме изненада приятно. Почиства грима с лекота и оставя лек мазен филм, който не е неприятен. По скоро прави кожата мека, за да не я изсушава и опъва след употреба, което се случва често с продуктите за почистване на лице. Вече ми е почти на привършване този дегримьор и мисля да си поръчам направо още две бройки, за да се запася, хаха.
6. Шампоан за чувствителен скалп на Philip Kingsley


Най-добрата покупка на шампоан, която съм правила. Имах страшен проблем със скалпа това лято и този продукт беше моето спасение. Не вярвах много на коментари от типа, че се вижда разлика още от първото използване, но този шампоан промени мнението ми. Още с първото измиване скалпът ми беше видимо по-добре, а до изчерпването му вече беше напълно излекуван. След него си взех шампоан на The Body Shop и пак съм със раздразнен скалп, та пак ще се върна към Philip Kingsley. Силно Ви го препоръчвам, ако имате проблеми като лющене и сърбеж на скалпа.
7. Део стик на Сапунена работилница


Когато реших, че ще премина само към cruelty free козметика доста се стреснах дали ще успея да намеря заместител на стика ми против изпотяване от Rexona. От 2017 година съм с тази философия на пазаруване към козметиката и стика против изпотяване се задържа най-дълго без добър заместник, защото дори не можеш да намеря марка, която да не тества върху животни на нашия пазар. Сетих се, че марките на DM са cruelty free и реших да проверя дали имат продукти против изпотяване и си намерих рол он. Той беше абсолютно безполезен и не вършеше никаква работа. Един ден ми попадна публикация в инстаграм от профила hunting_for_beauty и бяха снимани различни продукти против изпотяване. Харесах си стика на Сапунена работилница и реших да си го купя. Най накрая успях да открия победител и то много добър! Освен, че е cruelty free, стика не съдържа консерванти и алуминий, а и е на бълкарски производители. Абсолютно неутрализира неприятната миризма и нямам никакъв повод за притеснения, когато съм с него. Най-големият му тест беше в началото на септември, когато направихме целодневен поход до Райското пръскало. Бях много изненадана, че дори тогава не се усещаше неприятна миризма и вече окончателно зае първо място в сърцето ми, хаха.

8. Мицеларна вода от Biolaven


Когато бях в издирване на нова мицеларна вода исках да заложа на нещо ново и непознато за мен. Разглеждах какво предлагат в Notino и тази вода ми привлече вниманието. Свикнали сме да виждаме мицеларни води в еднотипни прозрачни шишета, а тази не е такава и това веднага ме спечели. Другото в нея, което също ми даде още една причина за закупуването й е лавандулата. Много харесвам ароматът на лавандула под всяка форма. Харесах водата веднага. Почиства лицето страхотно, ухае нежно и не изсушава кожата, а я прави гладка и сияйна. Без проблем почиства грим, включително и водоустойчив. Нямам търпение да пробвам още нещо на марката. 

9. Основа за грим Studio Pro Waterproof Eye Primer на BH Cosmetics


Тази основа е от същата поръчка със дегримьора и също не хранех големи очаквания към нея. Явно винаги трябва да подхождам със съмнение към продуктите, защото в 95% от случаите греша. Основате е страхотна! Нужно е съвсем малко количество от нея, за да покриете целият клепач. Попива бързо, сенките се разнасят лесно и не помръдват през целият ден. Много рядко се случва да ми се съберат сенките в сгъвката и да изглеждат грозно, но тогава обвинявам тях, защото със тази основа нямам проблем със почти никоя палитра. BH са много достъпна марка и ме изненадват супер приятно със качествената си козметика. 


Това бяха козметичните продукти, които ми направиха най-добро впечатление през 2018-та година и заеха първи места в категорията си. Доста други категории козметика не съм споменала, но това е защото нищо не ме е спечелило толкова силно, че да искам да го споделя с Вас. Надявам се следващата година да открия още нови и интересни продукти, които да си струват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар